Tarihçe

           Anabilim Dalımız, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümüne bağlı olarak 2008 yılının Eylül ayında kurulmuş ve 2009 yılının Mart ayında Doç.Dr. Handan ANKARALI'nın göreve atanması ile faaliyetlerine başlamıştır. 2012 yılının Temmuz ayında Yrd.Doç.Dr. Şengül CANGÜR ve Aralık ayında da Yrd.Doç.Dr. Mehmet Ali SUNGUR göreve başlamıştır. 2017 yılı itibariyle anabilim dalımız üç öğretim üyesi ve üç yüksek lisans öğrencisiyle çalışmalarına devam etmektedir.

           Anabilim Dalımız tarafından Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinde Biyoistatistik dersleri verilmektedir. Bunun yanında, üniversitemizin diğer fakülte ve yüksekokullarından gelen talepler doğrultusunda önlisans ve lisans düzeyinde dersler verilmektedir.

           Mezuniyet öncesi eğitime ek olarak, Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyoistatistik Bilim Uzmanlığı (Yüksek Lisans) eğitimi verilmektedir. 2012 ve 2015 yıllarında iki yüksek lisans öğrencimiz uzmanlık eğitimini tamamlayarak mezun olmuştur. Halen ikisi tam zamanlı toplam yedi öğrencimiz yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Ayrıca her eğitim-öğretim döneminde bir defa olmak üzere Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimi alan asistanlara yönelik olarak tez öncesi Biyoistatistik Temel Eğitimi verilmektedir.

           Anabilim Dalımızda, zorunlu eğitim-öğretimin yanı sıra genel akademik çevreyi ve sağlık personelini ilgilendirecek güncel konularda, gelen talepler doğrultusunda gerek üniversite içi araştırmacılara gerekse üniversite dışı akademisyen veya sağlık araştırmacılarına kurs, seminer ve konferans gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Hem üniversite içi hem de üniversite dışı araştırmacılara Biyoistatistik Danışmanlık verilmektedir.

           Hastane faaliyetlerine yönelik olarak da hastane istatistikleri hesaplanmakta, hastane yönetimi tarafından özel olarak talep edilen ve hastane gelişimini dolaylı veya direk etkileyen özel istatistiksel değerlendirmeler yapılmaktadır